CBF-Erkenningspaspoort

Maag Lever Darm Stichting

Samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten strijden voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Dit willen we oplossen

Je spijsvertering is van levensbelang. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoek te financieren en voorlichting te geven. Een zo gezond mogelijke spijsvertering voor iedereen is ons doel.

Dit is waar we trots op zijn

90 onderzoeksprojecten die bijdragen aan vroege opsporing, behandeling op maat en regie voor patiënten. Honderden gemeenten die zich inzetten voor meer openbare toiletten. Helpende, inspirerende en verbindende verhalen van patiënten. Duizenden betrokken medestrijders.

Medewerkers

34

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

6000

Erkend sinds

01 januari 1998

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2023)

€ 8.239.050

Een gezonde spijsvertering voor iedereen zodat er in Nederland geen sterfte, schaamte, onzekerheid, pijn, angst, isolement of ongemak meer is door spijsverteringsziekten. Een zo vroeg mogelijke opsporing van deze ziekten. Iedereen kent het belang van een gezonde spijsvertering

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2023)

€ 6.239.095

  1. We willen dat iedereen de kracht van de spijsvertering leert kennen als motor, regisseur en middelpunt van onze gezondheid.
  2. We financieren wetenschappelijk onderzoek naar toegankelijke innovatieve vroegdiagnostiek en persoonlijke behandeling.
  3. We initiëren, financieren en organiseren maatschappelijke- en zorgprojecten waarmee patiënten meer regie krijgen over hun ziekte.
  4. Met voor en door patiënten en hun familie en bekenden, artsen, zorgprofessionals en wetenschappers komen we in actie en zamelen we geld in.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2023)

€ 8.785.436

Door collectes, donaties, acties en evenementen zamelen wij geld in. Voor specifieke projecten doen we aanvragen bij verschillende fondsen.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2023.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?