CBF-Erkenningspaspoort

Stichting Schools for Youth

Schools for Youth ondersteunt lokale initiatieven voor beroepsonderwijs aan jeugd die leeft in armoede, zodat ze een toekomst krijgen.

Dit willen we oplossen

Door te zorgen dat kansarme jongeren een eenvoudige beroepsopleiding volgen kunnen zij en hun familie zich aan de armoede ontworstelen en kunnen hun kinderen naar school gaan.

Dit is waar we trots op zijn

De gemeenschap bepaalt de uitvoering van het project zodat het een echt lokaal initiatief is. Doordat die verantwoordelijkheid lokaal ligt is er geen uitval, is iedereen betrokken. We ondersteunen zo met geringe middelen een zeer effectief project.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Oeganda

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 maart 2024

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

2 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 18.079

Zoveel mogelijk jongeren een vak(opleiding) aanbieden zodat zij zich aan de armoede kunnen ontworstelen. Het project duurzaam maken zodat er geen financiële ondersteuning meer aan hoeft te worden gegeven.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 17.075

  1. We betalen de volledige opleidingskosten voor 30- 45 jongeren per jaar. We zorgen met lokale ondernemingen voor werk.
  2. We ondersteunen jongeren die de opleiding hebben afgemaakt en een eigen onderneming willen starten met advies, financiën en materiaal.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 19.025

Wij worden ondersteund door individuen, bedrijven, (hoge)scholen, kerken en goede doelen organisaties. Af en toe doen we een crowd funding. We zorgen voor informatie, geven lezingen en presenteren ons waar mogelijk.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?