Maak kennis met

Anton Meijer

Naam: Anton Meijer
Functie: Senior Auditor

Wat doe je bij het CBF? 
Ik toets met name de wat grotere goededoelenorganisaties (categorie C en D) aan de Erkenningsnormen. Daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw toetsingsrapport. Bovendien vertegenwoordig ik het CBF in een werkgroep die de Raad voor de Jaarverslaggeving adviseert over aanpassingen in de richtlijnen die specifiek van toepassing zijn op de jaarverslaggeving van fondsenwervende organisaties.

Wat heb je hiervoor gedaan? 
Na mijn studie Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ben ik begonnen met werken op een accountantskantoor in Haarlem. Na vijf jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Na een tip dat er een vacature openstond bij het CBF heb ik gesolliciteerd op de functie van beoordelaar. De ontvangst bij het CBF voelde meteen aan als een warm bad.

Wat vind je het leukste aan je werk?  
De beoordeling van verschillende soorten goededoelenorganisaties. Dit gaat nooit vervelen. Ik zit vooral achter de computer, maar de krenten in de pap zijn de gesprekken bij de goededoelenorganisaties. Je ziet nog wat van Nederland. Op dit moment vinden deze gesprekken vanwege corona plaats via Zoom. Dat is wel jammer. Ook vind ik de omgang met mijn collega’s leuk. We hebben een vrij informele organisatie.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen? 
Ik mag graag fietsen en fotograferen. Met de fiets heb ik al heel wat landen gezien in Europa en daarbuiten. Letterlijk een hoogtepunt was een fietsreis dwars door de Himalaya van Lhasa (Tibet) naar Kathmandu (Nepal). Op ruim 5.000 meter hoogte overwon ik meerdere hoge passen. De fysieke uitdagingen werden beloond met een indrukwekkend uitzicht op de Mount Everest en de langste afdeling die ik ooit heb meegemaakt. Ik ben ook de ‘huisfotograaf’ van het CBF. Voor de aardigheid maakte ik zo’n tien jaar geleden voor een vertrekkende collega een fotoboek met foto’s en teksten van CBF-ers. Dit beviel zo goed dat ik hiermee ben doorgegaan. Voor mijn 25-jarig jubileum bij het CBF werd ik dit jaar door mijn collega’s verrast met een eigen fotoboek.