Maak kennis met

Astrid Witjes

Naam: Astrid Witjes
Functie: Medewerker Informatie & Kennis

Wat doe je bij het CBF? 
De afdeling informatie en kennis bestaat sinds vorig jaar en is dus relatief nieuw. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het verwerken en valideren van de jaarverslagen van goededoelenorganisaties. Daarnaast verwerk ik de collecteopbrengsten van de landelijk collecterende organisaties. Veel van de cijfers die je terug kunt vinden op onze website, zijn door mijn handen gegaan.

Wat heb je hiervoor gedaan? 
Ik heb altijd met cijfers gewerkt. Ik ben begonnen op een accountantskantoor en heb daarna lang voor een groot Nederlands modemerk gewerkt, uiteindelijk als Groep Controller Retail.
Nadat dit bedrijf overging in Amerikaanse handen, was het tijd voor verandering. Na enkele heerlijke jaren thuis bij mijn gezin, wilde ik weer aan de slag, het liefste bij een bedrijf dat niet alleen maar bezig was om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld te verdienen. Via een vacaturesite voor goededoelenorganisaties vond ik toen de vacature van het CBF. Een uitstekende kans om mijn kennis van jaarcijfers en mijn analytische vermogen in te zetten ten behoeve van het maatschappelijk belang.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik hou van cijfers. De logica van 1+1=2 en debetzijde balans is gelijk aan creditzijde balans, hoort bij mij. En als het niet zo is, vind ik het een uitdaging om dit uit te zoeken en op te lossen. Omdat cijfers en jaarrekeningen voor mij logisch zijn, vind ik het leuk om dit te vertalen naar bruikbare informatie voor collega’s en andere belanghebbenden die minder met cijfers hebben.

Wil je nog iets grappigs over jezelf delen?
Tijdens onze vakanties als gezin heb ik de gewoonte om van elke maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, het maakt niet uit) een selfie te maken met het hele gezin. Ze wachten inmiddels bijna automatisch met het nemen van hun eerste hap...