Maak kennis met

Cees Toor

Naam: Cees Toor
Functie: Senior auditor en begeleider nieuwe aanvragen (grote organisaties)

Wat doe je bij het CBF?  
Ik ben senior auditor voor grote organisaties en voer toetsingen uit. Daarnaast informeer ik organisaties die overwegen de Erkenning aan te vragen, zodat zij goed voorbereid zijn en weloverwogen een besluit kunnen nemen. Als derde taak onderhoud ik relaties met externe stakeholders van het CBF. Dit zijn vooral de grotere geldverstrekkers van Erkende Goede Doelen, zoals vermogensfondsen, de goededoelenloterijen, bedrijfsfoundations, banken etc.

Wat heb je hiervoor gedaan?  
Ik was hotelmanager en -eigenaar, projectontwikkelaar, investeerder, consultant voor institutionele beleggers (bij hun investeringen in mixed-use- en hotelvastgoed). Ook heb ik vermogende families begeleid bij hun ‘family governance’. Rond mijn vijftigste ging de commerciële wereld mij echter steeds meer tegenstaan. Via prof. Theo Schuyt van VU Filantropische studies ben ik in de goededoelenwereld beland. Ik ben zijn opleiding gaan volgen en kon meteen daarna starten bij het ‘nieuwe' CBF.

Wat vind je het leukste aan je werk?  
Ik heb te maken met mensen die oprecht de wereld beter willen maken en zich daar met ziel en zaligheid voor inzetten. Ik mag hen helpen verder te professionaliseren.
Ook de variatie van het werkgebied is geweldig: bij de ene organisatie gaat het over het bestrijden van armoede in verre landen, bij de andere over natuurbehoud, medisch onderzoek of kinderrechten. We kijken bij meer dan 625 organisaties in de keuken. Ook daardoor blijft het leerproces voor ons enorm.  

Wil je nog iets grappigs over jezelf delen? 
Ik heb een legendarisch slecht ritmegevoel (of zeg maar: géén ritmegevoel). Maar ooit heb ik een quick-step-danscursus gedaan en sindsdien kan ik dansen zonder ook maar iets met de muziek te maken te hebben.