Maak kennis met

Gabriëlle Gerlach

Naam: Gabriëlle Gerlach
Functie: Auditor

Wat doe je precies bij het CBF?
Als auditor houd ik mij bezig met toetsingen van Erkende Goede Doelen. Dit kan een eerste toets zijn van een kleine organisatie, het nakijken van de  jaarverslaggeving van Erkende Goede Doelen of het hertoetsen van grotere organisaties.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Het CBF ken ik voornamelijk van mijn werk bij het Centrum voor Filantropische Studies aan de VU en van mijn studie Bestuur van Maatschappelijke Organisatie (VU).

Hiervoor ben ik de wereld van sociaal ondernemen ingedoken. De combinatie van ondernemen en goeddoen vond ik interessant. Na een aantal jaar wilde ik me weer meer inhoudelijk bezig houden met goeddoen. Wat betekent goeddoen? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe kun je dit blijvend verbeteren? Bij het CBF kan ik me volop met deze vragen bezighouden.

Kan je een leuke ervaring bij  CBF met ons delen?
Op het kantoor van het CBF zijn we ons ervan bewust dat een volle dag achter een scherm zitten niet zo gezond is. Daarom houden we in de middag vaak een moment waarop we een minuut wall-sitten en een minuut planken. Ik ben gelijk weer fris en scherp! 

Waar ben je trots op binnen of buiten het CBF?
Ik geniet van de bevlogenheid die ik zie binnen de goededoelensector. Uiteenlopende mensen in allerlei organisaties willen hun idealen realiseren en zetten zich hier vol voor in. Dat vind ik mooi.