Maak kennis met

Harmienke Kloeze

Naam: Harmienke Kloeze
Functie: Directeur-bestuurder

Wat doe je bij het CBF?
Als directeur ben je een manusje van alles. Het gaat van interne zaken zoals ervoor zorgen dat iedereen bij het CBF zijn werk goed kan doen, tot externe zaken zoals ervoor zorgen dat het toezicht op Goede Doelen zich verder ontwikkelt en bekender wordt bij publiek en overheid. Wat dat betreft: let op want vanaf 1 februari gaan we een nieuw logo krijgen én starten we een nieuwe campagne met onder andere tv-spotjes. Ik ben heel blij met deze nieuwe positionering.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Hiervoor werkte ik als vicepresident Affiliate Relations bij een internationale koepelorganisatie, Make-A-Wish International. Daar had ik contact met mensen van Japan tot Canada, van Chili tot Noorwegen en van Roemenië tot Hongkong. Heel bijzonder en inspirerend om te merken dat er zoveel meer is wat ons bindt dan dat ons scheidt. Een ervaring waar ik erg blij mee ben.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Toen ik zelf directeur werd van een goededoelenorganisatie werden we zelf getoetst door het CBF. Later werd ik bestuurslid van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland en vanuit die rol werd ik ook bestuurslid bij het CBF. Ik ken het CBF dus al heel erg lang en had toen niet gedacht dat ik directeur zou worden van het CBF. Ik vind het nu heel leuk dat het balletje zo gerold is.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Als toezichthouder op Erkende Goede Doelen sta je midden in de sector en zie je hoe bevlogen iedereen werkt om de wereld een beetje mooier te maken. Daarbij zie je ook hoe belangrijk Erkende Goede Doelen het vinden om verantwoording af te leggen over wat zij doen met het geld en het vertrouwen dat hun gegeven is.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Ik heb een lieve, eigenwijze Friese Stabij met wie ik speur. Tjibbe, de Stabij, weet feilloos de verstopte speurlerares te vinden, dwars door het bos heen. Ontzettend leuk om te doen!