Maak kennis met

Hidde Wijga

Naam: Hidde Wijga
Functie: Auditor

Wat doe je bij het CBF?
Ik toets met name kleine organisaties wanneer ze de Erkenning aanvragen. Ook werk ik mee aan het beoordelen van bijvoorbeeld de Jaarlijkse Check en Reflectie. Daarnaast beantwoord ik telefonische vragen via de helpdesk en voer ik incidenteel de gegevens van jaarrekeningen in.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb voor verschillende goede doelen gewerkt die zich inzetten voor dierenwelzijn. Als vrijwilliger heb ik jarenlang vakanties begeleid voor jongeren met een beperking.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Nadat ik voor verschillende goede doelen had gewerkt, zag ik een vacature bij het CBF. Het leek me erg interessant om mijn ervaring in te zetten om ook andere goede doelen verder te helpen met hun professionalisering en om een kijkje bij hen in de keuken te nemen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De gesprekken met de mensen van de goede doelen. Iedere organisatie wil actief iets verbeteren in de wereld en in die zin is het dus heel positief werk dat ze doen. Je spreekt veel enthousiaste mensen die allemaal hun eigen verhaal hebben over hoe ze een ander willen helpen of de aarde beter willen achterlaten. Tijdens een toetsing help je een organisatie meestal ook verder op weg, door vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Vaak hoor ik na afloop van een toetsing dat de organisatie er veel van geleerd heeft. Dat voelt voor mij ook alsof ik een kleine bijdrage kan leveren aan het goede werk dat zij doen.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Ik houd van ska en reggae en ik ben pianist bij de Rotterdam Ska-Jazz Foundation. In de afgelopen twintig jaar hebben we rondgereisd door Europa en veel concerten gegeven. De laatste jaren zijn we als band minder actief. Nu ben ik vooral bezig met zelf muziek componeren, in de huiskamer.