Maak kennis met

Nita Melessen

Naam: Nita Melessen
Functie: Auditor

Wat doe je bij het CBF?
Bij het team Toezicht van het CBF houd ik mij met name bezig met de initiële toetsingen van de kleine organisaties en de jaarlijkse Check en Reflectie van de Erkende Goede Doelen.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb hiervoor een aantal jaren op de afdeling Quality & Risk Management gewerkt bij KPMG. Hier was ik dagelijks bezig met alles wat te maken had met de externe toezichthouders. Maar van origine ben ik antropoloog met een focus op ontwikkelingssamenwerking. Hiervoor heb ik in Schotland gestudeerd, stages gelopen in Zuid-Afrika en bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende NGO’s. Daarnaast heb ik veel gereisd op het Afrikaanse continent.

Hoe ben jij bij het CBF terecht gekomen?
Hoewel mijn jaren in de commerciële wereld heel leerzaam waren, is het nooit helemaal de juiste match geweest. Al een tijdje was ik op zoek naar meer betekenis in mijn werkende leven. Toen ik de vacature van het CBF langs zag komen, wist ik gelijk dat dit de organisatie was waar ik voor wilde werken.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het allerleukste aan mijn werk vind ik dat je elke dag weer te maken hebt met mensen die een hart hebben voor maatschappelijke issues. Zowel de collega’s bij het CBF als de vrijwilligers en professionals in de sector, iedereen bruist van passie. Dat is inspirerend en geeft energie.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Aan mij is absoluut geen topsporter verloren gegaan. Ik ben namelijk het tegenovergestelde van competitief. Toch heb ik ongeveer 20 jaar geleden twee medailles gewonnen, waar ik nog steeds buiten proportioneel trots op ben. Tweede prijs Nederlands Jeugd kampioen bridge en eerste prijs vlottenbouwen. Beide niet echt opschepwaardig en cool kan ik het zeker niet noemen, maar wel origineel.