API Register Erkende Goede Doelen

Raadpleeg het Register Erkende Goede Doelen nu ook met de API. Zo heb je altijd de actuele lijst van Erkende Goede Doelen beschikbaar.

Koppelen via de API

Met de API heb je toegang tot de volgende gegevens uit het Register Erkende Goede Doelen:

Gegevens Register Erkende Goede Doelen

Klik hier om gebruik te maken van de API.

API documentatie

De technische specificaties van de API lees je in de online documentatie.

Let op: er is een test-endpoint en productie-endpoint beschikbaar. Bovenaan de pagina onder Servers wissel je tussen beide. Zorg ervoor dat je koppelt met het productie-endpoint voor het actuele Register Erkende Goede Doelen.

Uitleg status en categorie erkenning

Snel weten wie Erkend zijn? Gebruik het veld Actieve Erkenning. Ieder goed doel met de waarde 1 is op het moment van raadplegen een Erkend Goed Doel.

Het veld Status erkenning geeft je meer informatie over de status van een Erkenning. Hiermee zie je o.a. welke goede doelen in aanvraag zijn, welke Erkenningen zijn ingetrokken of wie er onder Verscherpt toezicht staan. De uitleg per status lees je hier.

De Categorie erkenning geeft je informatie over de omvang van het goede doel. Hoe groter het goede doel, hoe zwaarder de normen waaraan het CBF ze toetst. De categorieën zijn:

  • Categorie A: totale opbrengst tot 100.000 euro;

  • Categorie B: totale opbrengst tussen 100.000 en 500.000 euro;

  • Categorie C: totale opbrengst tussen 500.000 en 2 miljoen euro;

  • Categorie D: totale opbrengst groter dan 2 miljoen euro.

Voorwaarden

Op het gebruik van de API zijn de algemene leveringsvoorwaarden van het CBF van toepassing. Lees hier de actuele leveringsvoorwaarden.

Contact

Voor vragen over de API neem je contact op met data@cbf.nl.