Gemeenten

CBF Erkenning voor Gemeenten

In een tijd van financiële uitdagingen en groeiende maatschappelijke verantwoordelijkheden is het essentieel dat gemeenten hun middelen efficiënt en effectief beheren. De CBF Erkenning biedt een betrouwbaar keurmerk waarmee gemeenten snel en met vertrouwen strategische beslissingen kunnen nemen over samenwerkingen met goede doelen.

Wat is de CBF Erkenning?

De CBF Erkenning is een kwaliteitskeurmerk voor goede doelen die voldoen aan strenge normen op het gebied van doelrealisatie, governance, financiële gezondheid, transparantie en directiebeloningen. Alleen organisaties die aan deze hoge kwaliteitseisen voldoen krijgen de Erkenning.

Voordelen voor Gemeenten

  • Werkbesparing: vertrouw op de gedegen toetsing door het CBF en besteed minder tijd aan organisatiechecks. Richt uw aandacht op de inhoudelijke kant van projectaanvragen.

  • Transparantie: het Erkenningspaspoort geeft inzicht in de missie, activiteiten en financiële verantwoording van Erkende goede doelen.

  • Risicoreductie: maak strategische keuzes met vertrouwen, wetende dat de CBF-Erkende organisaties voldoen aan hoge standaarden.

Register Erkende Goede Doelen

Met 700 organisaties onder toezicht biedt het Register Erkende Goede Doelen een eenvoudig en snel te gebruiken platform. Controleer of een goed doel Erkend is door het CBF en krijg direct inzicht in hun prestaties en verantwoording.

  • Gebruiksvriendelijk: het register is gratis te gebruiken en biedt in één oogopslag de kerninformatie die u nodig heeft.

  • Toegang tot het Register: bezoek het Register Erkende Goede Doelen voor uitgebreide informatie over Erkende organisaties.

Meer Weten?

Bent u benieuwd hoe de CBF Erkenning uw gemeente kan ondersteunen bij het efficiënter toekennen van subsidies en samenwerking met betrouwbare partners?

Het CBF biedt informatieve sessies en handreikingen die uitleggen hoe de CBF Erkenning kan worden ingezet. Deze sessies worden aangeboden om te onderwijzen over het gebruik van de CBF Erkenning in het dagelijkse praktijk.

Maak vrijblijvend kennis door contact op te nemen met Cees Toor, specialist op het gebied van gemeentelijke samenwerking bij het CBF.
E-mail: c.toor@cbf.nl
Telefoon: 020 – 238 91 04

Check een organisatie

Register Erkende Goede Doelen