Nieuws

Stichting @ease: Psychische ondersteuning voor jongeren met de 698ste CBF Erkenning

Stichting @ease is een initiatief dat zich richt op het bieden van laagdrempelige psychische ondersteuning aan jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Ze biedt een veilige plek waar jongeren zonder wachtlijst en anoniem terecht kunnen voor een luisterend oor en professionele hulp.
Delen
Wij zijn CBF erkend, omdat we hebben aangetoond te voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en procedures. En daar zijn we ontzettend blij mee!
—Arianne Westhuis, Directeur Stichting @ease

Stichting @ease

@ease is opgericht in 2017 met de steun van Prof. dr. Thérèse van Amelsvoort en dr. Rianne Klaassen, en wordt ondersteund door verschillende gezondheidsinstellingen en gemeenten. Met locaties verspreid over Nederland, kunnen jongeren direct terecht voor gesprekken met leeftijdsgenoten en professionals. Door het verlagen van de drempel om hulp te zoeken, wil @ease voorkomen dat jongeren te lang alleen met hun problemen blijven rondlopen.

De wetenschappelijke aanpak van @ease:

  • Toegankelijke Hulpverlening: verlagen van drempels om hulp te zoeken voor jongeren met (beginnende) psychische en sociale problemen.

  • Voorkomen van Verergering: actief tegengaan van het verergeren van bestaande (psychische) klachten door vroegtijdige interventie.

  • Bevorderen van Zelfstandigheid: stimuleren van de eigen kracht en zelfstandigheid van jongeren door maatwerk te bieden en waar mogelijk te normaliseren.

Wat opvalt bij @ease is hun innovatieve aanpak en sterke lokale samenwerking, wat hen een betrouwbare en professionele organisatie maakt
—Anton Meijer, Senior Auditor bij het CBF

Betrokkenheid en Samenwerking

@ease werkt nauw samen met lokale zorgpartners, gemeenten en welzijnsinstellingen om jongeren te ondersteunen. De kracht van @ease ligt in hun laagdrempelige benadering en nauwe samenwerking met de gemeenschap. Dit zorgt ervoor dat jongeren snel en effectief geholpen kunnen worden, zonder bureaucratische barrières.

Naast fysieke locaties biedt @ease ook een chatfunctie aan, zodat jongeren altijd toegang hebben tot hulp, waar ze zich ook bevinden. Dit maakt @ease een pionier in het bieden van flexibele en toegankelijke hulpverlening.

@ease voert continu wetenschappelijk onderzoek uit om hun diensten te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van jongeren. Met behulp van anonieme vragenlijsten en gegevensanalyse zorgt @ease ervoor dat hun methoden effectief en relevant blijven.

Voor meer details over de projecten van @ease, bezoek hun website.
Bekijk ook het Erkenningspaspoort van Stichting @ease om inzicht te krijgen in hun transparantie, financiën en impact.