Nieuws

Geef gerust, geef bewust

December is de maand van geven en delen. Maak jouw gift waardevol. Leer hoe je vertrouwd kunt geven aan Erkende Goede Doelen, die regelmatig door het CBF worden getoetst. Ontdek onze tips hieronder voor gerust geven.

CBF-Erkende Goede Doelen: Betrouwbaar en Transparant

Erkende Goede Doelen in Nederland bewijzen hun kwaliteit en betrouwbaarheid door jaarlijks gecontroleerd te worden door het CBF. Deze toetsing geeft jou als donateur de zekerheid dat je bijdraagt aan een organisatie die te vertrouwen is.

Het CBF-keurmerk, de Erkenning, staat voor strenge kwaliteitseisen, waarbij goede doelen aantonen dat ze bijdragen aan een betere wereld, elke euro zorgvuldig besteden, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren.

Kijk naar het 'Erkend Goed Doel'-logo van het CBF om zeker te weten dat je donatie goed besteed wordt. Dit logo wijst je de weg naar betrouwbare organisaties die open en eerlijk zijn. Zo kun je gerust geven, wetende dat je bijdrage echt een verschil maakt!

5 Tips voor Gerust Geven

In december zijn goede doelen vaak actiever met wervingscampagnes. Deze 5 handige tips zorgen ervoor dat je slim en veilig doneert.

1. Geef Slim: hart en hoofd samen

  • Kies een doel dat jouw hart raakt, maar onderzoek ook wat ze doen. Lees over hun successen en activiteiten om te zien wat ze bereiken.

2. Controleer de Erkenning

  • Zorg dat je geeft aan een Erkend Goed Doel. Gebruik ons register om te controleren. Zoek naar het 'Erkend Goed Doel’-logo van het CBF als teken van betrouwbaarheid en transparantie.

3. Doneer direct en veilig

  • Doneer rechtstreeks via de website van het Erkende Goede Doel. Zo weet je dat elke cent goed terechtkomt.

4. Blijf verbonden en geïnformeerd

  • Volg jouw gekozen goede doel en blijf op de hoogte van hun werk. Persoonlijk betrokken zijn maakt jouw donatie nog waardevoller.

5. Wees alert

  • Wees voorzichtig met het aan de deur kopen van spullen zoals kaarten, kalenders, stroopwafels, etc. Daar is een collectevergunning voor nodig. Bij twijfel, neem contact op met onze helpdesk. Zo geef je veilig en zeker.

Door deze tips te volgen, maak je jouw donatie in december niet alleen vanuit het hart, maar zorg je ook voor echte impact. Samen maken we het verschil!

Over het CBF

Het CBF waarborgt jouw goede intenties. Als betrouwbare toezichthouder zorgen wij dat jouw donatie op de juiste plek belandt. Lees hier over de impact van ons werk.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? We helpen je graag verder:
• stuur een e-mail naar info@cbf.nl
• bel ons direct op 020 417 00 03
• bekijk ook onze veelgestelde vragen

Vind een Erkend Goed Doel dat bij je past.

Bekijk het register