GivingTuesday: een dag om goed te doen

Op 28 november 2023 is het GivingTuesday, een dag waarop mensen en organisaties over de hele wereld samen in actie komen om iets voor een ander te betekenen.
Delen

GivingTuesday is ontstaan in 2012 in de Verenigde Staten als een tegenwicht voor Black Friday en Cyber Monday, dagen die draaien om kopen en consumeren. GivingTuesday staat juist in het teken van geven en delen, denken aan een ander in plaats van aan jezelf en je inzetten voor een betere wereld. Inmiddels heeft GivingTuesday zich verspreid over meer dan 70 landen.

GivingTuesday is voor iedereen die iets goeds wil doen, groot of klein. Je kunt bijvoorbeeld geld of spullen doneren aan een Erkend Goed Doel, vrijwilligerswerk doen bij een lokale organisatie, een vriend of buur helpen of een compliment geven aan een vreemde. Het maakt niet uit wat je doet, als het maar vanuit je hart komt. Het idee is dat je jouw goede daad deelt op social media met de hashtag #GivingTuesdayNL, zodat je anderen inspireert om ook mee te doen.

GivingTuesday is een mooie kans om te laten zien dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen. Door iets voor een ander te doen, maken we niet alleen de wereld een stukje mooier, maar ook onszelf gelukkiger. GivingTuesday nodigt iedereen uit om mee te doen op 28 november 2023, de vijfde editie van GivingTuesday in Nederland.

Voor meer informatie bekijk dan de website van GivingTuesday2023