Nieuws

Justdiggit: Een groene toekomst met de 700ste CBF Erkenning

Justdiggit is toegewijd aan het grootschalig vergroenen van gedegradeerd land in Afrika, wat essentieel is voor klimaatverbetering en het herstel van ecosystemen. Door 'nature-based solutions' zoals het maken van kuilen in de harde toplaag van de bodem, zorgen ze ervoor dat regenwater weer de grond in kan zakken, wat het ondergrondse waterpeil herstelt en biodiversiteit terugbrengt.
Delen
De Erkenning is voor Justdiggit belangrijk omdat het vertrouwen uitstraalt. Zeker nu we erg gegroeid zijn, was het een logische stap om ons langs de meetlat van het CBF te laten leggen
—Marjolein Albers, CEO van Justdiggit

Justdiggit

Justdiggit werkt met een positieve instelling en biedt oplossingen om bij te dragen aan het oplossen van klimaatproblemen. Hun samenwerking met het CBF toont hun commitment aan transparantie en kwaliteit. De CBF-erkenning bevestigt hun professionele aanpak en versterkt het vertrouwen van partners en donateurs.

Sinds de oprichting heeft Justdiggit opmerkelijke resultaten behaald:

  • Herstelde Gebieden: door natuur-gebaseerde oplossingen zijn grote stukken land weer vruchtbaar gemaakt.

  • Waterbeheer: het herstellen van het ondergrondse waterpeil helpt lokale gemeenschappen en de natuur.

  • Biodiversiteit: het herintroduceren van inheemse flora en fauna heeft een positief effect op de lokale ecosystemen.

Wat ten positieve opviel was dat Justdiggit een impactreport had opgesteld waarin heel uitvoerig werd gemeten welke impact ze maakt en welke effecten dat heeft.
—GabriĆ«lle Gerlach, Auditor bij het CBF

Betrokkenheid en Samenwerking

Justdiggit werkt nauw samen met lokale boeren, NGO's en internationale partners om hun missie te volbrengen. Deze samenwerkingen zorgen voor duurzame oplossingen en een breed draagvlak voor hun initiatieven.

Voor meer details over de projecten van Justdiggit, bezoek hun website.
Bekijk ook het Erkenningspaspoort van Justdiggit om inzicht te krijgen in hun transparantie, financiƫn en impact.