Nieuws

Twee nieuwe Erkende Goede Doelen

Delen

In de afgelopen maand zijn er weer twee Erkende Goede Doelen bij gekomen. Ook aan deze twee organisaties kunt u gerust geven. Van harte gefeliciteerd Macheo Nederland en Vicki Brownhuis!

Macheo Nederland

Macheo is in 2005 opgericht met een specifiek doel, namelijk eerlijke kansen creëren voor een betere toekomst voor kinderen in Kenia. Wat Macheo onderscheidt van andere organisaties, is dat zij echt inspelen op de behoefte van ieder individueel kind. 

Op dit moment biedt Macheo hulp aan 20.000 kinderen. Over twee jaar hopen ze dit aantal te kunnen verdubbelen naar 40.000 kinderen.

Meer informatie staat hier.

Vicki Brownhuis
Het Vicki Brownhuis opende in 1992 als eerste inloophuis in Nederland voor kinderen en volwassenen met kanker. Het Vicki Brownhuis is dé ontmoetingsplek voor iedereen die met kanker in aanraking komt. Ook naasten en nabestaanden zijn welkom in het huis.

Bij het Vicki Brownhuis zijn zo’n 80 vrijwilligers werkzaam, die op verschillende manieren aandacht schenken aan de psychosociale aspecten van kanker. Zo bieden de vrijwilligers  een luisterend oor, geven ze voorlichting, organiseren zij ontspannende activiteiten en themabijeenkomsten en geven ze de bezoekers de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten.
 

Meer informatie staat hier.