Nieuws

Drie nieuwe organisaties Erkend

Delen

Stichting Leef, voor je het vergeet!

Herinneringen maken met en voor ouderen en hun naasten, dat is waar Stichting Leef, voor je het vergeet! voor staat. Ze willen o.a. dementerende, eenzame ouderen en hun naasten met elkaar verbinden door middel van o.a. muziek.

Ouderen bloeien op bij het horen van muziek uit hun jeugd. Met projecten verbindt de stichting mensen met elkaar binnen hun eigen sociale kaart. Ze organiseren muzikale middagen om de ouderen en hun naasten op te laten bloeien en zo nieuwe herinneringen te laten maken.

Stichting Beschermde Wieg

Stichting Beschermde Wieg helpt zwangere en pas bevallen vrouwen in nood die de reguliere zorg mijden, om een veilige wieg voor iedere baby mogelijk te maken. Ze bieden anonieme hulp voor vrouwen die voorheen nergens heen konden. Deze vrouwen zijn vaak bang om hulp te vragen uit angst voor hun leven en dat van hun kind als het geheim van de zwangerschap uitkomt.

De stichting wil ervoor zorgen dat iedere zwangere vrouw in Nederland toegang heeft tot een goede pre- en postnatale zorg en een veilige bevalling en dat iedere baby een veilige wieg heeft.

Sinds de oprichting hebben ze meer dan 1.700 vrouwen kunnen helpen.

Stichting Goede Werken Glorieux

De Stichting heeft tot doel het werven en beheren van fondsen om sociale projecten in het buitenland te ondersteunen. Stichting Goede Werken Glorieux wil bijdragen aan een goede medische en psychologische begeleiding van personen met HIV, hulp bieden aan moeders en kinderen, goede pré- en postnatale zorg, het verlenen van onderdak en verstrekken van maaltijden aan thuisloze bejaarden en het bouwen van toiletten.

Ze hebben o.a. ervoor gezorgd dat de bejaarden- en opvangcentra in zowel Ethiopië als Brazilië een zeer goede zorg verlenen. De centra staan goed aangeschreven bij de bevolking en de overheid