Nieuws

Vier nieuwe organisaties Erkend

Delen

Stichting Steunfonds Drents Museum

Het Drents Museum wil in staat zijn om toonaangevende exposities te verzorgen. Zij gaan voor een realisatie van een optimaal Drents Museum. Zij willen nationale en internationale tentoonstellingen organiseren zowel op het gebied van schilderkunst enz. maar ook op het gebied van de archeologie. Het Drents Museum wil een optimaal museum zijn qua entourage en qua gastvrijheid. Ze zijn trots op de medefinanciering van de aanschaf van het schilderij de Turfverbrander van Van Gogh.                                                                                                                               

Stichting WaterStarters                                                                                                                                       

Stichting WaterStarters zet zich in voor betere gezondheid in Kenia door duurzame wateroplossingen te creëren voor landelijke ‘off-grid’ gemeenschappen. Hun missie is om te investeren in wateroplossingen die zorgen voor schoon water in plattelandsgemeenschappen - de krachtigste hulpbron om duurzaam welzijn te creëren en economische groei te stimuleren. Met hun oplossingen houdt Stichting WaterStarters rekening met de 3P’s: People, Planet en Profit.

Stichting Gaia Nature Fund

Het Gaia Nature Fund steunt projecten die zich inzetten voor de bescherming van bedreigde wilde soortgenoten van dieren uit GaiaZOO. De dieren in GaiaZOO zijn de ambassadeurs van hun wilde, vaak bedreigde, soortgenoten. Het Gaia Nature Fund wil projecten financieel ondersteunen, zodat deze diersoorten behouden blijven in hun natuurlijke leefgebieden. Deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met de lokale bevolking. Stichting Gaia Nature Fund steunt het voortbestaan van o.a. berberapen in Marokko, de Europese nerts in Estland en de gorilla in Afrika.

Stichting Babyspullen

Het doel van de Stichting Babyspullen is baby’s in Nederland die opgroeien in armoede een goede start te geven. De eerste duizend dagen van een mensenleven leggen de basis voor de geestelijke en fysieke gezondheid in de rest van het leven. De stichting wil de onmiskenbare effecten van armoede verminderen. Een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet en gelijke kansen heeft is waar zij naar streven.