Nieuws

Women Win: 'Empowering Women Globally' met de 699ste CBF Erkenning

Women Win richt zich op het versterken van vrouwenrechten wereldwijd. Door middel van sportprogramma's, het bevorderen van economische zelfstandigheid en het ondersteunen van lokale activisten, helpt Women Win vrouwen om hun volledige potentieel te bereiken.
Delen
De Erkenning is voor Women Win belangrijk omdat het vertrouwen uitstraalt. Het opent nieuwe mogelijkheden en bevestigt onze inzet voor transparantie en organisatorische excellentie
—Maria Bobenrieth, Director van Women Win

Women Win

Women Win werkt met lokale partners om programma's te ontwikkelen die gericht zijn op de behoeften en rechten van vrouwen. Hun samenwerking met het CBF onderstreept hun toewijding aan transparantie en kwaliteit.

Women Win ondersteunt een wereldwijd netwerk van organisaties door middel van drie hoofdinitiatieven::

  • Sportprogramma's: versterken de rechten van meisjes en vrouwen door middel van sport.

  • Economische veerkracht: bruggen slaan tussen de zakelijke sector en vrouwenrechtenorganisaties om economische zelfstandigheid te bevorderen.

  • Democratisering van filantropie: ondersteunen van lokale activisten om hun werk effectief uit te voeren.

Een van de sterke punten van Women Win is dat ze participatieve subsidies verstrekken, waarbij hun partners een grote stem hebben in hoe de fondsen worden besteed
—Liesbeth Vente, Manager Toezicht bij het CBF

Betrokkenheid en Samenwerking

Door de inzet van participatieve subsidies en het betrekken van hun partners bij besluitvorming, zorgt Women Win voor programma's die lokaal relevant en effectief zijn. Dit verhoogt niet alleen de impact van hun werk maar versterkt ook de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Women Win biedt een holistische benadering van vrouwenrechten en empowerment door sportactiviteiten, economische programma's en ondersteuning van activisten. Hun projecten zijn ontworpen om zowel korte termijn resultaten als langdurige verandering te realiseren.

Voor meer details over de projecten van Women Win, bezoek hun website.
Bekijk ook het Erkenningspaspoort van Women Win om inzicht te krijgen in hun transparantie, financiƫn en impact.