Nieuws

Consumentenprogramma Radar legt 168 Million Foundation onder het vergrootglas

In de uitzending van 25 maart onderzocht het consumentenprogramma Radar klachten van donateurs over de 168 Million Foundation. Er bleek volgens Radar het nodige mis te zijn met periodieke afschrijvingen van donateursbijdragen en met de waterputten in Oeganda, die de stichting zegt te hebben gefinancierd.

In de uitzending kwam ook CBF-directeur Harmienke Kloeze aan het woord. Zij vertelde dat het CBF al op 12 juni 2023 de Erkenning van de 168 Million Foundation heeft ingetrokken.

Het intrekken van de Erkenning was het resultaat van een zorgvuldige procedure, waarvan ook een bezwaar van 168 Million tegen het oorspronkelijke besluit van het CBF en een periode van Verscherpt Toezicht onderdeel waren. 

Aan het eind van de procedure bleek de intrekking van de CBF-Erkenning echter onvermijdelijk. “Wij willen heel graag weten hoe het financieel zit,” zei Kloeze in de Radar-uitzending. “Dat moeten zij ons kunnen uitleggen. Dat lukte niet. Dus uiteindelijk hebben we de Erkenning ingetrokken.”

Meer weten over de intrekking van de Erkenning van 168 Million? Lees hier het oorspronkelijke nieuwsbericht over de kwestie.

Bekijk hier de uitzending van Radar.

Lees ook meer over veilig doneren met QR-codes.

Update 168 Million:
Na de intrekking van de Erkenning heeft Stichting 168 Million Nederland zich statutair hernoemd naar Stichting 160Million. Stichting 160Million is niet Erkend door het CBF.