Nieuws

Twee nieuwe organisaties Erkend

Delen

Quina Care.

Quina Care. wil de medische zorg in het rurale Amazonegebied in Ecuador verbeteren. Ze streven ernaar om de gezondheidssituatie van de lokale bevolking te verbeteren. De zorg moet betaalbaar en bereikbaar zijn voor iedereen.

De organisatie is er trots op dat ze het ziekenhuis hebben kunnen verbouwen en kunnen inrichten met een polikliniek, een spoedeisende hulp en een radiologie-afdeling.

Stichting Mariniers Ziekenboeg

De Stichting Mariniers Ziekenboeg (MZB) is er voor zieke (oud-)mariniers. De stichting is ontstaan “Door de maten, voor de maten”, zij vinden het belangrijk om te weten hoe het met de (oud-)mariniers gaat, zodat zij er voor elkaar kunnen zijn.

(Oud-)marinemannen en -vrouwen, die werkzaam zijn geweest bij de Koninklijke Marine en hebben samengewerkt met de mariniers, kunnen eveneens opgenomen worden in de ziekenboeg.

De MZB werkt met zo’n 170 vrijwilligers en is financieel afhankelijk door particuliere donaties. Momenteel heeft de stichting de zorg voor ruim tweehonderdvijftig zieke of vereenzaamde mannen en vrouwen in Nederland én daarbuiten.