Maak kennis met

Froukje Romkema

Delen

Naam: Anouk van der Pas
Functie: Medewerker Communicatie en Publiciteit

Wat doe je bij het CBF?
Ik werk bij het CBF als medewerker Communicatie en Publiciteit. Samen met team Communicatie houd ik mij bezig met alle interne en externe communicatie. Zo schrijf ik verschillende artikelen, help ik mee met social media en ben ik verantwoordelijk voor de webcare.

Wat heb je hiervoor gedaan?
In april van dit jaar heb ik mijn master Communicatie- en Informatiewetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met een specialisatie in Taal en Communicatie in Organisaties. Tijdens mijn studie heb ik altijd een bijbaantje gehad in de horeca en daarnaast ben ik al ongeveer drie jaar ZZP’er. Ook als ondernemer houd ik mij bezig met websites, social media en het schrijven van nieuwsbrieven.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Tijdens mijn master-stage bij een goed doel kwam ik erachter dat ik het heel leuk vind om in de non-profit sector te werken. Ik wil graag bijdragen aan een mooiere wereld. Daarom ben ik na mijn afstuderen op zoek  gegaan naar een baan in de non-profitsector. Via een website met uitsluitend vacatures voor deze sector kwam ik bij het CBF terecht.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Uhm, heel veel hahaha. Ik vind het leuk om met zoveel verschillende dingen bezig te zijn. Heel cliché, maar iedere dag is anders. De ene dag ben ik druk bezig met social media, een dag later ben ik een artikel aan het schrijven. Daarnaast vind ik het leuk dat ik indirect met heel veel goede doelen samenwerk.

Heb je een leuke kijk of luistertip?
Tv-programma De prijsknaller op NPO3 maakte veel indruk op mij. In deze serie gaan Ersin Kiris en Eva Cleven op zoek naar de werkelijke kosten achter producten die voor bodemprijzen worden verkocht. Het is heel interessant om te zien waar onze dagelijkse producten vandaan komen, zoals koffie of kleding.


Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Ik hou van oude muziek. Ook van de huidige hits kan ik erg genieten, maar ik zet toch heel vaak oudere nummers op. Beatles, Eagles, Eric Clapton – het zijn maar een paar van mijn favorieten. In september was ik samen met mijn ouders en broer naar The Analogues, een tribute band van de Beatles. Twee weken later waren wij weer in het Ziggodome, maar dan voor De Dijk. Wat was dat gaaf!