Maak kennis met

Martijn Donders

Naam: Martijn Donders
Functie: informatie & reactief toezicht

Wat doe je precies bij het CBF?
Mijn functie betreft o.a. dat ik alle binnenkomende vragen en meldingen registreer en hier een duidelijk overzicht van maak, zodat we de data op orde kunnen houden. De vragen en meldingen kunnen gaan over collectanten of wervers aan de deur, het werk van het CBF of het kunnen ernstige meldingen zijn van bijvoorbeeld onbehoorlijk gedrag. Ik onderhoudt ook het contact met de gemeenten die bij ons geregistreerd staan en onze portal gebruiken.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Ik was op zoek naar werk naast mijn werk als theatermaker. Ik zag de vacature van het CBF voor 24 uur per week en ik was gelijk benieuwd naar deze functie. Dit leidde ertoe dat ik ging bellen. Tijdens het gesprek werd mij meer duidelijk over de functie en was ik zo enthousiast dat ik besloot te solliciteren.

Kan je een leuke ervaring met ons delen?
Wat ik heel leuk vind om te zien is dat hier gezamenlijk verjaardagen worden gevierd. Er wordt een momentje ingelast om met zijn allen wat te eten en te drinken wat heel gezellig is. Het zegt zeker iets over de warmte van de mensen binnen deze organisatie.

Waar ben je trots op binnen of buiten het CBF?
Buiten het CBF ben ik trots op mijn eigen bedrijf als theatermaker waar ik al meer dan 20 jaar aan werk. Ik ben er heel trots op dat ik al zoveel mensen heb kunnen vermaken met mijn voorstellingen. Binnen het CBF zal ik vast ook genoeg momenten verzamelen om trots op te zijn.

Is er nog iets wat je wil delen?
Als nieuwkomer binnen de goede doelen vind ik het mooi om te zien hoe er door het CBF met veel gevoel en inlevingsvermogen wordt gekeken naar de gang van zaken bij Erkende Goede Doelen. Het draait niet alleen om cijfers, maar zeker ook om de impact en de achterliggende motivatie. Dat geeft vertrouwen om iets te doneren aan een Erkend Goed Doel.