Maak kennis met

Peilé Hu

Naam: Peilé Hu
Functie: Senior Auditor

Wat doe je bij het CBF?
Ik werk in het team Toezicht en houd met mijn acht collega’s toezicht op de Erkende Goede Doelen.  Ik bekijk via periodieke toetsen (hertoetsing en jaarlijkse check en reflectie) of een goededoelenorganisatie op orde is en dat ze doet wat ze belooft. Daarnaast beoordeel ik ook de Erkenningsaanvraag van een goededoelenorganisatie.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb vooral ervaring opgedaan als evaluerend onderzoeker en toezichthouder bij overheidsorganisaties. Zoals bij de Algemene Rekenkamer, DNB, gemeente Rotterdam en Autoriteit Woningcorporaties. Daarnaast heb ik diverse zijpaden bewandeld, zoals beleidsmedewerker P&O, P&C en communicatieadviseur. Ik ben geschoold in commerciële economie, operational auditing en organisatieantropologie.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Ik zag de vacature voorbij komen op een website met vacatures voor de goededoelensector. Het profiel van principle based en ontwikkelgericht toezichthouder, in de goededoelensector, sloot naadloos aan mijn achtergrond en wens.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik me kan verdiepen in zoveel goede doelen, waar gedreven mensen zich voor inzetten. Het geeft me voldoening als ik een goededoelen-organisatie kan stimuleren om verder te professionaliseren en meer impact te maken. En op die manier een stukje bij te dragen aan een mooiere wereld. Daarnaast werk ik met bijzonder sympathieke collega's bij het CBF. 

Heb je een leuke kijk of luistertip?
Op www.BlijNieuws.nl vind je elke dag een bericht waar je blij van wordt, vaak uitgelegd in een kort videofilmpje. Want wat je aandacht geeft groeit. Op BlijNieuws Spotify kanaal kan je naar blije muziek luisteren.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
“Ik heb de autosleutels”, zei ik tegen mijn man, toen wij ruim tien jaar geleden voor het eerst op Plum Village waren. Het was mijn eerste retraite in toegepast boeddhisme, in de traditie van de Vietnamese zenmeester Thich Nhat Hanh. Ik was nieuwsgierig, maar zag er ook tegenop. “Als het me niet bevalt, dan ga ik weg en haal ik je aan het eind van de week weer op”. Maar ik ben er die week gebleven. Sindsdien ga ik ieder jaar minstens een week ernaartoe, om mij op te laden met positieve energie.