Toezichthouder CBF helpt donateurs, organisaties en gemeentes met goed doen.

Toezichthouder CBF helpt
, en met goeddoen.
Nieuws

CBF Erkend Goed Doel: met een gerust hart geven

Wil je er zeker van zijn dat jouw donatie écht impact heeft? Leer hoe CBF Erkende Goede Doelen garanderen dat jouw gift een verschil maakt.

Artikel lezen

Interview

CBF Erkenning belangrijk voor vertrouwen van grote gevers en partners

De CBF Erkenning groeit in populariteit onder ideële organisaties. Steeds meer grote gevers en partners vertrouwen op dit keurmerk voor risicoreductie en kwaliteitsgarantie.

Artikel lezen

Doneren

Update 2050 Paris en verwante organisaties

Het CBF ontvangt nog wekelijks klachten over de organisaties 2050 Paris, Stichting 168 Million Nederland en Stichting 160 Million. Let op de volgende informatie.

Artikel lezen

Erkenning

CBF-Erkenning Aanvragen

Start hier jouw pad naar de CBF-Erkenning, hét keurmerk voor goede doelen in Nederland. Bekijk in welke categorie je valt en wat je nodig hebt in enkele overzichtelijke stappen.

Kennis en data

CBF-data en publicaties

Sinds 1925 verzamelt en valideert het CBF data van alle Erkende Goede Doelen. Wij stellen deze data beschikbaar en informeren het publiek, goede doelen, gemeentes, pers en bedrijven over goede doelen en de Erkenning. Daarnaast geeft onze data ons de kans te reflecteren en deze reflecties terug te geven aan de sector. Wij gaan de dialoog aan over trends en ontwikkelingen. Zo dragen wij bij aan de groei en verdere professionalisering van de sector. 

Onderzoek

State of the Sector 2023

Tijdens het State of the Sector-evenement op 15 juni 2023 lanceerden het CBF en de Radboud Universiteit Nijmegen de Goede Doelen Index, die de maatschappelijke waarde en de financiële gezondheid van de goededoelensector laat zien.

15 juni 2023