Toezichthouder CBF helpt donateurs, organisaties en gemeentes met goed doen.

Toezichthouder CBF helpt
, en met goeddoen.
Doneren

Geef gerust, geef bewust

December is de maand van geven en delen. Maak jouw gift waardevol. Leer hoe je vertrouwd kunt geven aan Erkende Goede Doelen, die regelmatig door het CBF worden getoetst. Ontdek onze tips hieronder voor gerust geven.

Artikel lezen

Achtergrond

Ondanks beleggingsdip: goededoelensector blijft financieel gezond

In het licht van recente economische ontwikkelingen en beursschommelingen staat de financiële stabiliteit van goede doelen in 2022 onder de aandacht. Het CBF heeft de financiële resultaten van 445 erkende goede doelen geanalyseerd, en de bevindingen zijn veelzeggend.

Artikel lezen

Doneren

Waarschuwing 2050 Paris

Het CBF heeft vragen en signalen gekregen over de organisatie 2050 Paris. Deze organisatie komt langs de deuren om financiële bijdragen te vragen voor het behalen van de klimaatdoelstellingen Paris 2050.

Artikel lezen

Kennis en data

CBF-data en publicaties

Sinds 1925 verzamelt en valideert het CBF data van alle Erkende Goede Doelen. Wij stellen deze data beschikbaar en informeren het publiek, goede doelen, gemeentes, pers en bedrijven over goede doelen en de Erkenning. Daarnaast geeft onze data ons de kans te reflecteren en deze reflecties terug te geven aan de sector. Wij gaan de dialoog aan over trends en ontwikkelingen. Zo dragen wij bij aan de groei en verdere professionalisering van de sector. 

Onderzoek

State of the Sector 2023

Tijdens het State of the Sector-evenement op 15 juni 2023 lanceerden het CBF en de Radboud Universiteit Nijmegen de Goede Doelen Index, die de maatschappelijke waarde en de financiële gezondheid van de goededoelensector laat zien.

15 juni 2023
Inzicht

Niemand is ooit armer geworden door te geven

Herkenning en identiteit zijn belangrijk voor millennials bij de keuze voor een goed doel. Millennials geven eerder aan een goed doel dat vanuit dezelfde waarden handelt, dat ze persoonlijk betrekt bij de missie en laat zien wat een donatie voor positieve bijdrage levert. Hoe geschikt zijn sociale media om millennials tot een donatie te bewegen?

18 maart 2022