Doneren

Samen in actie voor slachtoffers in het Midden-Oosten

Het toenemende geweld in het Midden-Oosten heeft een enorme humanitaire crisis veroorzaakt. Miljoenen mensen in Libanon, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israël en Syrië hebben dringend hulp nodig.

Met de nieuwe actie van Giro555 bundelen tien CBF Erkende Goede Doelen* hun krachten om levensreddende hulp te bieden in de door conflict getroffen gebieden van het Midden-Oosten. Deze organisaties werken samen om ervoor te zorgen dat elke donatie effectief wordt ingezet, zodat hulpgoederen zoals voedsel, water, medische zorg en onderdak de mensen bereiken die het het hardst nodig hebben. Door deze samenwerking wordt de impact van de hulp vergroot en kunnen hulpverleners ondanks de moeilijke omstandigheden zoveel mogelijk levens redden en ondersteunen.

De CBF Erkende Goede Doelen achter deze actie zijn:

  • CARE Nederland – Zorgt voor noodhulp en wederopbouw, met speciale aandacht voor vrouwen en meisjes in crisissituaties.

  • Cordaid – Helpt gemeenschappen met medische zorg, voedselhulp en wederopbouw van scholen en infrastructuur.

  • Kerk in Actie – Biedt hulp via kerken en partners, met aandacht voor vluchtelingen, kinderen en kwetsbare groepen.

  • Rode Kruis Nederland – Geeft eerste hulp, medische zorg en biedt psychosociale ondersteuning aan de zwaarst getroffenen.

  • Oxfam Novib – Verleent noodhulp door voedselpakketten en schoon drinkwater te verstrekken en te zorgen voor sanitaire voorzieningen.

  • Plan International – Beschermt kinderen in crisissituaties, met focus op onderwijs en bescherming tegen uitbuiting.

  • Stichting Vluchteling – Biedt acute hulp aan vluchtelingen, zoals onderdak, voedsel, water en medische zorg.

  • Terre des Hommes – Zet zich in voor kinderbescherming, met name tegen kinderarbeid, uitbuiting en geweld.

  • UNICEF Nederland – Beschermt kinderen en biedt hen toegang tot onderwijs, voedsel, water en veiligheid.

  • World Vision – Verleent noodhulp aan de meest kwetsbare gemeenschappen, waaronder kinderen en vluchtelingen, door voedsel en water te verstrekken.

Actiedag: Samen in actie voor slachtoffers Midden-Oosten
Op woensdag 16 oktober 2024 vindt de Giro555-actiedag plaats, waar heel Nederland wordt opgeroepen om zich in te zetten voor de slachtoffers van het conflict in het Midden-Oosten. Vanuit het actiecentrum in Beeld & Geluid in Hilversum worden de hele dag door speciale televisie- en radioprogramma’s uitgezonden om aandacht te vragen voor deze humanitaire crisis. Gedurende de dag word je op de hoogte gehouden van het ingezamelde bedrag en de impact die donateurs samen maken.

De ingezamelde middelen worden ingezet om directe humanitaire ondersteuning te bieden in de regio, waar de situatie voor veel mensen steeds nijpender wordt.

Meer informatie over de actie via Giro555


*Bij CBF Erkende Goede Doelen weet je zeker dat je geld goed besteed wordt. De organisaties rapporteren regelmatig over hun hulpverlening en de besteding van de ingezamelde gelden. Deze transparantie zorgt ervoor dat we samen het verschil kunnen maken in de levens van mensen in nood.